Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте, колеги!
    Извинявам се предварително, ако задам вече зададен въпрос, но не намерих нищо по моя проблем.
    Моля ви кажете от къде мога да намеря евентуално нов двигател за Алфичката ми - 146, 1.6 8V бензин, боксер...
    понеже за известно време я бях дал на едни некадърници и по "незнайно" какъв начин са прецакали биелен лагер...а заедно с него са наранили и коленовия вал... и то доста дълбоко.. Майсторите в сервиза казаха, че е възможно шлайфането на вала да мине след 4-ти ремонт... което било последен, т.е. трябва да търся нов вал или направо нов двигател... та, ако знаете от къде мога да намеря нов двигател направо - моля, помагайте

Comment

• В раздела "Продава" има доста 145/6 боксери на части погледни там
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
        Колега, като ги отлепиш надписите отзад, може ли да се разберем нещо за тях, ако не си намислил да ги ползваш по друг начин де...?
        Не мисля да ги ползвам. Само трябва да се наканя тези дни да рискувам да видя какво има отдолу.
        Ако се махнат безболезнено - твои са, ще се разберем нещо.
        Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Много е трудно това обаче - аз на моята се опитах да ги махна много внимателно, защото знам, че хората търсят и щях да ги подаря на някой фен, обаче за да не ги счупя буквите, одрах боята отдолу с отверката и в крайна сметка ги счупих и отидоха в кофата...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Много е трудно това обаче - аз на моята се опитах да ги махна много внимателно, защото знам, че хората търсят и щях да ги подаря на някой фен, обаче за да не ги счупя буквите, одрах боята отдолу с отверката и в крайна сметка ги счупих и отидоха в кофата...
            Ех, откога си търся запазена табелка T.SPARK. Ся пак ме хвана яд...
            Ако на някой все пак му се намира - да звънка.

ПП. В този ред на мисли се сетих, че ми трябва и черния пластмасов кабелен канал/държач над бензиновата рейка (този, който държи кабелите на дюзите и вариатора на TS). Ако някой има запазен - да звънка, ще се разберем за цената.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

• Я подскажете с какво да залепя спукан подкалник?

Не става въпрос за нещо брутално. Леко е пукнат само долу, където е захващането при прага.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Я подскажете с какво да залепя спукан подкалник?

Не става въпрос за нещо брутално. Леко е пукнат само долу, където е захващането при прага.
                Ми или го разтопи от вътрешната страна с поялник и го съедини, или с кит за пластмаса.
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                  кит за пластмаса.
                  Това животно не съм го чувал? То зе лепене или за заглаждане е ?
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Я подскажете с какво да залепя спукан подкалник?

Пробвай с телбод
                    Това май е най бързия вариант. И няма мн да си личи с тая кал по пътищата.

Comment

Това животно не съм го чувал? То зе лепене или за заглаждане е ?
                      За каквото си поискаш Там където е сцепеното го направи грапаво, така че да може хубаво да хване, и след това нанасяш, както си се нанася кит, и чакаш
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

• колеги имам два въпроса:
                        Нормално ли е биалетките да стоят накриво спрямо отворите в носача?Леглата им на торсиона са 5-6 мм по-навън отколкото на носача,и това е и след смяната на носачите.Явлението е от двете страни,дали има значение че съм със спортни пружини.
                        Втория ми въпрос е може ли да се чува тракане при неравост заради каре че само него не съм сменял вече и не спира да трака?
                        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Малко реклама - Жулиети на Бейкър стрийт 10.6.2011
                          Attached Files
                          sigpic
                          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• консумативи

Колеги, днес оставих красавеца ми в сервиза за смяна на консумативите, а именно масло, филтри и ремъци.Като оставих колата от сервиза едно момче ми каза, че не му харесвало как звучи вариатора.. каза, че ремонта е 15 лв, а нов е около 500... та се надявам да мина без нов ... кажете ми каква сума да приготвя горе долу, че утре ще си я прибирам ?
                            П.С. : колата е Alfa Romeo 146 Junior , 1.6 16v 120 hp
                            sigpic
                            Cruizin' down the streets in my one-four-six

Comment

• E що не попита в сервиза направо колко ше струва - най-точно те ще ти кажат

ангренаж комплект- към 250-300лв(с работата)
                              масло+филтри - към 150
                              пистов ремък - около 20-30
                              вариатор??

П.П. тва което съм ти написал е ориентировъчно - всичко зависи от цена на части и труд.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Вариатор като себестойност е между 250-350 лева(за всички ТС-и е еднакъв), труда по ангренажния комплект да се оскъпи с 10-15 лева поради това Това за 500 лева може да е с труда по смяната на ангренажа.
                                Arena Coast Customs

Comment

Working...
                                X